Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid 2020-02-13T17:26:26+00:00

De A&S Zorg ziet de vrijwilliger als een verlengstuk tussen de professionele hulp en haar cliënten. De vrijwilliger is bekend met de cultuur en staat dicht bij de organisatie. De rol en plaats van de vrijwilliger kan verschillend zijn maar de band is hecht met de organisatie.

De vrijwilliger wordt door professionals aangestuurd en zal altijd ondersteund worden door de organisatie. Echter de organisatie biedt de vrijwilliger ruimte om gevraagd en ongevraagd advies te geven over de organisatie.

Voor de organisatie is vrijwilligerswerk niet vrijblijvend en wel degelijk werk. Gelet op het feit dat de organisatie werkt met een kwetsbare groep zal de organisatie er op toezien dat de vrijwilligers goed worden begeleid. Daarnaast zal de vrijwilliger wel gevraagd worden om zich te realiseren dat de organisatie wel een juiste en correcte houding ten opzichte van het werk en de cliënten verwacht.

Wij zijn regelmatig opzoek naar vrijwilligers voor de dagopvang. Vindt u het leuk om mensen te begeleiden en te ondersteunen met diverse activiteiten? Meldt u dan aan als vrijwilliger bij ons!